Modeontwerpster Diane von Fürstenberg krijgt komend najaar de prestigieuze Superstar Award van de Amerikaanse Fashion Group International. 

Dat schrijft Women’s Wear Daily.

Naast Von Fürstenberg worden ook ontwerpers Joseph Altuzarra, Peter Copping, Brunello Cucinelli, Sarah Burton en Elie Tahari bekroond door de FGI. Het jaarlijkse gala van de organisatie vindt op 23 oktober plaats in New York.

Carol Hamilton van cosmeticagigant L’Oréal ontvangt een prijs in de Beauty categorie en kostuumontwerper Caroline McCall ontvangt de Edith Head Costume Design Award voor haar werk voor de televisieserie Downton Abbey.

Legende

"Diane is een legende", zo zegt Margaret Hayes, de president van de FGI. "Ze heeft, meer dan welke Amerikaanse ontwerper dan ook, de zichtbaarheid van de Amerikaanse mode over de hele wereld vergroot."

"Daarnaast is ze bijzonder vrijgevig en medelevend en heeft ze met haar liefdadigheidsorganisatie het leven van tal van mensen verrijkt."

De FGI werd in in 1930 opgericht in New York en heeft als doel de carriers van haar leden te promoten en bevorderen. Momenteel heeft de organisatie meer dan vijfduizend leden, die allen werkzaam zijn in de mode-industrie.