Mannen die hun potentiële partners via datingapps ontmoeten, hebben eerder kans op een seksueel overdraagbare aandoening.

Dit blijkt uit onderzoek van een kliniek in Los Angeles, waarvoor zevenduizend homoseksuele mannen zijn onderzocht die tussen 2011 en 2013 een kliniek voor seksuele gezondheid hebben bezocht.

Ruim 36 procent van de ondervraagde mannen gebruikt apps om een tijdelijke partner voor de daad te vinden, zo meldt Daily Mail. Vooral jongere mannen geven de voorkeur aan Tinder en Grindr.

De mannen die veel gebruik maken van deze apps hebben gemiddeld 23 meer kans om gonorroe op te lopen en daarnaast 35 procent meer kans op chlamydia, zo blijkt uit het onderzoek.

Grindr, speciaal ontworpen om homoseksuelen met elkaar in contact te brengen, telde in 2013 zes miljoen gebruikers in 192 landen.

Risicovol

Datingapps maken het volgens de onderzoekers makkelijker om partners te ontmoeten, in vergelijking met traditionele ontmoetingen. Hieraan kleeft ook een nadeel: het verhoogt de kans op risicovolle en anonieme ontmoetingen.

''De technologische ontwikkelingen van de laatste jaren zorgen ervoor dat mensen seks kunnen krijgen als ze hier om vragen. Preventiecampagnes moeten deze ontwikkeling tegengaan'', zo waarschuwen de onderzoekers.