Actrice Thandie Newton (ER, Emergency Room) heeft kritiek op de Britse winkelketen Boots omdat er volgens haar te weinig make-up voor een donkere huid in het assortiment is.

Dat schrijft de Daily Mail.

Volgens de 41-jarige actrice heeft de keten bij de lancering van een nieuwe make-upcollectie ook de meer donkere foundations in de collectie, maar worden die in de regel al snel weer uit het assortiment gehaald.

"Als ze die tinten make-up langer in de winkel zouden houden, dan zouden meisjes het kopen", zo zegt ze. "Dan zouden ze misschien beseffen dat er veel vraag naar is en zouden ze die kleuren in het assortiment houden."

Scheiding

Volgens Newton zijn vrouwen met een donkere huid door deze praktijk gedwongen om naar gespecialiseerde winkels te gaan en kunnen ze niet, zoals blanke vrouwen, naar een reguliere parfumerie of drogisterij voor hun make-up. "Daardoor ontstaat een scheiding", aldus Newton.

Ironisch genoeg is het vooral Olay, het cosmeticamerk waar Newton lange tijd het gezicht van was, dat nooit make-upproducten voor een donkere huid maakt. Hun Regenerist CC Cream en Total Effects CC Cream zijn alleen te koop in drie tinten voor een blanke huid. Het merk geeft ook toe dat ze niet geschikt zijn voor een donkere huid.

Revlon

Veel grote cosmeticamerken maken alleen make-up, en dan vooral foundations, die alleen geschikt zijn voor een blanke huid. Slechts een klein aantal merken, waaronder Revlon, L'Oreal Paris, Lancôme en Boots No. 7, hebben foundations voor een donkere huid.

Een woordvoerder van Boots vindt de kritiek van Newton niet terecht en zegt dat er in de winkels van de keten wel degelijk make-upproducten voor een donkere huid verkrijgbaar zijn.