Nog even wachten en er zijn weer Zeeuwse mosselen. De eerste lading wordt rond half juli verwacht, zo meldt het Mosselkantoor Yerseke. 

Dat schrijft Knack.

In 2013 kwamen de eerste Zeeuwse mosselen later op de markt, maar dit jaar wordt de oogst vroeger verwacht. De kwekers en handelaren zijn bovendien zeer tevreden met de smaak en kwaliteit van de Zeeuwse delicatesse. De schelpen zijn wat kleiner, maar zijn goed gevuld.

"Het tijdstip van de oogst is elk jaar verschillend, maar het ziet er naar uit dat die oogst nu vroeger dan vorig jaar zal komen", zegt woordvoerster Christine Fijnaut. "Als de mosselen er tijdens de eerste helft van juli komen, dan zijn zowel de consumenten als wijzelf tevreden."

Storm

De groei en daardoor het tijdstip van de oogst van mosselen is afhankelijk van natuurlijke omstandigheden, zoals het voedselaanbod en het zonlicht. In 2013 ging een deel van de oogst verloren door storm. 

Eind juni zal definitief bekend worden wanneer de eerste mosselen te geleverd kunnen worden.  Later in het mosselseizoen word bekend hoe groot de totale oogst is.