Ontwerper John Galliano, wiens carrière na een antisemitische tirade in het slop zit, gelooft nog steeds in een comeback. "Ik moet mijn beste collectie nog maken", zegt hij in een interview.

Dat schrijft Fashionista.

Galliano werd voor het Franse weekblad Le Point geïnterviewd door psychiater Boris Cyrulnik, wiens ouders tijdens de Tweede Wereldoorlog werden vermoord door de nazi's.

De ontwerper sprak onder meer over zijn herstel na een verslaving aan alcohol en andere drugs en over de toekomst van zijn carrière.

Hij zegt dat zijn werk voor hem een vorm van therapie is en denkt dat hij nog steeds kan werken voor de modewereld, het theater of films. "Ik moet mijn beste collectie nog maken", aldus Galliano. "De nieuwe Galliano zal sterker en groter zijn."

Gepest

Ook zijn beruchte antisemitische tirade van 24 februari 2011 in een café in Parijs komt aan bod. Volgens Galliano was de tirade een gevolg van het feit dat hij op school werd gepest omdat hij homo is. "Wat er gebeurde in café Le Perle was een verdedigingsmechanisme", zo legt hij uit. "Ik herhaalde een patroon dat ik kende uit mijn puberteit."

"Ik was onder invloed van alcohol en drugs. Ik wil geen smoesjes bedenken, maar duidelijk maken wat verslaving kan doen met een mens. Ik was mezelf niet meer. Ik voelde me aangevallen en zei de meest vreselijke, intolerante dingen."

Bekijk een fragment van de uitspraken:

Spijt

Alhoewel de ontwerper stelt dat hij is hersteld, neemt hij zijn verslavingsproblemen nog steeds erg serieus. Hij ziet drie keer per week een verslavingsdeskundige en bezoekt bijeenkomsten van de Anonieme Alcoholisten.

Daarnaast blijft hij zich verontschuldigen voor zijn tirade. "Ik ben gestopt mezelf als slachtoffer te zien", zo zegt hij. "Wat ik gedaan heb kan ik niet uitwissen, maar ik heb er spijt van."