De Britse modeontwerpster Stella McCartney lanceert samen met War Child een kunstproject. Het project moet kinderen uit oorlogsgebieden een stem geven.

Dat meldt de Britse editie van Vogue.

De ontwerpster wil met het project, dat Draw Me To Safety is genoemd, kinderen uit Groot-Brittannië en in landen die in oorlog zijn vragen om een kunstwerk te maken met als thema 'Waardoor voel je je veilig?'.

Op deze manier wil McCartney de kinderen uit oorlogsgebieden een stem geven. De ontwerpster zal een ontwerp maken dat is gebaseerd op de kunstwerken. De opbrengst van het ontwerp zal geheel ten goede komen aan War Child.

Beschermen

"Kinderen zien de wereld op een eerlijke en duidelijke manier", zegt McCartney. "War Child en ik zijn blij dat we hun inzichten kunnen delen door middel van kunst. We willen aandacht vragen voor de kinderen in oorlogsgebieden en de wereld vragen meer te doen om ze te beschermen."

"Er zijn kinderen over de hele wereld die niet weten wat het is om veilig te zijn omdat ze alleen oorlog kennen", zegt Rob Williams van War Child. “Dit project wil de kinderen een stem geven die de hele wereld kan horen."

Inzicht

Het project werd aangekondigd tijdens de top tegen seksueel geweld in Londen, die werd georganiseerd door filmster Angelina Jolie en William Hague, de Britse minister van Buitenlandse Zaken.

"Dit project geeft inzicht in hoe kinderen die heel veel kwijt zijn geraakt de wereld zien", aldus Jolie. "Ik hoop dat we door dit project hun wereld beter begrijpen en dat we meer gaan doen om deze kinderen te helpen."