Frisdrankenmerk Coca-Cola lanceert in september een nieuwe cola die deels is gezoet met stevia. De nieuwe cola bevat 89 calorieën per blikje.

Dat meldt Buzzfeed.

Coca-Cola verving een deel van de suiker door stevia, een calorievrije zoetstof die afkomstig is van de steviaplant. Het merk wil op deze manier iets doen aan de groeiende obesitasepidemie in de VS en Europa.

De nieuwe cola wordt verpakt in een groen blikje, waarmee het merk het minder ongezonde aspect van de cola wil benadrukken. Coca-Cola gebruikt stevia ook al enige tijd in Sprite.

Natuurlijk

"We zijn blij om Life te kunnen aankondigen", zegt James Quincey, de directeur van Coca-Cola Europe. "Het is een caloriearm drankje met een uitstekende smaak en gezoet met natuurlijke stoffen."

De standaard cola van het merk bevat 35 gram suiker per blikje, wat zo'n 39 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid suiker voor een volwassene is. Het merk maakt ook twee soorten cola zonder calorieën, Light en Zero.

De nieuwe cola werd getest in Argentinië en Chili en zal vanaf september te koop zijn in Groot-Brittannië. Daarna komt de rest van Europa aan de beurt.