Acteur Barry Atsma is door de deelnemers aan een onderzoek van een datingwebsite gekozen tot de meest sexy vrijgezelle vader van Nederland.

Atsma werd ook in 2013 door de leden van de website gekozen tot meest sexy vrijgezelle vader. Op nummer twee eindigde dit jaar presentator Martijn Krabbé. Aan het onderzoek deden drieduizend Nederlandse vrijgezellen mee, waaronder 1.031 vaders.

Ook acteur Rick Engelkes, advocaat Bram Moscovitz en discjockey Afrojack, ook bekend als Nick van der Wall, worden door de deelnemers gezien als sexy vrijgezelle vaders.

Aan de deelnemende vrouwen werd gevraagd hoe de ideale vader er uit moet zien. Ruim 80 procent wil dat hij een gladgeschoren gezicht heeft. Ruim 70 procent wil dat hij minimaal 1.85 meter lang is, 42 procent houdt van blauwe ogen en 80 procent van donker haar.

Arts

Een kwart van de vrouwen kiest voor een arts en 38 procent vindt dat hij maar één keer per maand naar een café mag gaan. Verder doet de ideale vader volgens 27 procent van de vrouwen aan voetbal, volgens 23 procent aan fitness en volgens 16 procent aan hardlopen.

Tevens blijkt uit het onderzoek dat slechts 16 procent van de vaders op Vaderdag ontbijt op bed wil. Ruim de helft heeft liever een lunch met de kinderen. Slechts 2 procent van de vaders wil graag een gadget cadeau krijgen. Bijna 15 procent krijgt liever een mooie tekening van de kinderen.

Overgewaardeerd

Bijna 65 procent van de ondervraagden gaat op Vaderdag op bezoek bij zijn of haar vader. Slechts een kwart zegt de dag niet te vieren. Ruim 40 procent van de vaders vindt Vaderdag wel wat overgewaardeerd.