De Russische tennisser Maria Sharapova wordt het gezicht van twee nieuwe parfums van cosmeticamerk Avon. Het gaat om een geur voor mannen en een geur voor vrouwen. 

Dat schrijft Women’s Wear Daily.

De 27-jarige Sharapova werd voor de campagne gefotografeerd door Pamela Hanson. Ze is niet alleen het gezicht van de campagne, ze werkte ook mee aan het ontwikkelen van het concept van Luck for Her en Luck for Him, zoals de twee geuren genoemd zijn.

"Ik ben competitief en gepassioneerd", zegt Sharapova. "Ik probeer altijd nieuwe dingen en ben niet bang om te falen. Schoonheid spreekt me aan, het is een belangrijk deel van wat een vrouw is." Ze zegt van parfum te houden: "Het is een moment voor jezelf, het laatst wat je opdoet voor je ergens naar toe gaat."

Succes

"Maria is een fantastische atleet en een geweldige zakenvrouw die heel veel succes heeft", zegt Danielle Bibas van Avon.

Sharapova is geen onbekende in de cosmeticawereld. Ze is mede-eigenaar van Supergoop, een merk van zonneproducten en lanceerde tien jaar geleden haar eigen parfum. Haar parfum is inmiddels niet meer verkrijgbaar. 

Sugarpova

Ze heeft daarnaast ook een collectie snoep, Sugarpova genaamd, en was het gezicht van campagnes van onder meer Nike, Tag Heuer en Evian.

De twee geuren zijn in Europa vanaf september te koop.