Drie kwart van de vrouwen die deelnamen aan een Brits onderzoek geeft toe te onzeker te zijn om een selfie te maken zonder speciale filters te gebruiken.

Dat schrijft de Telegraph.

De vrouwen gebruiken diverse filters die er voor zorgen dat de huid er egaler, gladder en mooier uitziet op de foto’s, zo blijkt uit een onderzoek onder 3.500 vrouwen. Twee derde van de ondervraagde vrouwen denkt er onaantrekkelijk uit te zien op selfies als ze geen filter gebruiken.

De helft van de vrouwen gebruikt de filters vooral om rimpels te verbergen, maar ook filters die de huid egaler maken zijn erg populair. Vreemd genoeg gebruiken vooral vrouwen die jonger zijn dan 25, en dus nog helemaal geen rimpels hebben, de anti-rimpelfilters. 

Tevreden

Toch zegt 78 procent van de ondervraagde vrouwen dat ze, op dagen dat ze vinden dat ze er goed uitzien, minder of geen filters gebruiken. Desalniettemin zijn de vrouwen gemiddeld zo’n twintig minuten bezig met het maken van een selfie voordat ze tevreden zijn.

Uit een eerder onderzoek bleek dat 42 procent van de vrouwen onflatteuze foto’s verwijdert van websites als Facebook. Zo’n 57 procent zegt meer zelfvertrouwen te krijgen als een foto van henzelf op Facebook een 'like' krijgt.