Miss Indiana, de 25-jarige Maekayla Diehl, werd tot teleurstelling van haar vele fans niet gekozen tot Miss USA. Ze was de enige kandidate met een rond, vrouwelijk figuur.

Dat meldt de Daily Mail.

Diehl, die in november gekozen werd tot Miss Indiana, viel af na de bekende badpakronde. Het lukte haar niet om de wedstrijd, die werd gehouden in Baton Rouge, in de Amerikaanse staat Louisiana, te winnen en wist zelfs niet in de top tien te eindigen.  

Haar ronde figuur bezorgde haar echter tal van fans, die teleurgesteld reageerden toen ze niet won. Veel vrouwelijke fans noemden het figuur van de kandidate 'normaal' en zeiden blij te zijn dat er eindelijk een vrouw met een bereikbaar, niet al te slank figuur meedeed aan de jaarlijkse verkiezing.

Normaal

Diehl is blij met de vele complimenten. "Ik vind het leuk om normaal genoemd te worden", zo zegt ze. "Het is zo leuk, ik heb hard gewerkt aan mijn lichaam zonder obsessief met mijn gewicht bezig te zijn. Ik zou niet trotser kunnen zijn."

Miss Nevada, Nia Sanchez, werd uiteindelijk gekozen tot Miss USA 2014. Audra Mari, Miss Noord Dakota, werd tweede. Beiden hebben een heel slank figuur.