De Amerikaanse modeontwerpster Tory Burch is een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse horlogemerk Fossil en zal woensdag haar eerste collectie horloges lanceren.

Dat schrijft Women's Wear Daily.

De ontwerpster tekende in februari 2013 al een contract met Fossil en werkte sindsdien aan de collectie horloges.

In totaal zijn er negen verschillende modellen, waaronder twee die in een gelimiteerde hoeveelheid worden gemaakt. De nieuwe collectie, die woensdag wordt onthuld, ligt in oktober in de winkel.

Burch was al langer van plan om haar merk uit te breiden met een collectie horloges, maar zocht enige tijd naar de juiste partner.

Kwaliteit

"Ik wilde dit altijd al doen", zegt Burch. "Ik hou van horloges. Fossil maakt horloges in Zwitserland en is daarom de geschikte partner. Het gaat me om de kwaliteit en het vakmanschap."

De ontwerpster timmert de laatste jaren flink aan de weg. Ze opent wereldwijd steeds meer winkels en lanceerde in 2013 haar eerste parfum. In het najaar van 2015 komt haar eerste collectie accessoires voor mannen op de markt, evenals een sportcollectie voor vrouwen.

Fossil maakt ook horloges voor Burberry, Emporio Armani, Marc by Marc Jacobs, DKNY en Diesel. Daarnaast heeft het merk zijn eigen collecties.