Het Amerikaanse kledingmerk A Pea in The Pod heeft na commotie een t-shirt uit de verkoop gehaald. Op het zwangerschapsshirt staat de tekst: ‘Wake me up when I’m skinny.’

Het t-shirt had volgens het Amerikaanse blog Jezebel nooit op internet mogen verschijnen, zo meldt Daily Mail. 

''Er zijn een hoop dingen die zwangere vrouwen nodig hebben, maar wij betwijfelen ernstig of er ook maar één vrouw behoefte heeft aan een shirt dat suggereert dat er iets mis is met haar lichaam gedurende de zwangerschap.''

Na het kritiek van Jezebel uiten verschillende grote namen in de blogwereld hun onvrede uit over de top. ''Bedankt voor het bijdragen aan de vet-fobie'', aldus één van hen.

Verklaring

''Onze klanten zijn onze topprioriteit en wij waarderen hun feedback'', laat het merk in een verklaring weten. ''We hebben meteen actie ondernomen toen we hoorden dat het t-shirt als beledigend werd opgevat.'' Een ander t-shirt met de tekst 'I miss my taille' is daarnaast uit de verkoop gehaald.

A Pea in The Pod staat bekend vanwege de doorgaans chique zwangerschapskleding die er verkocht wordt. Onlangs startte het merk nog een samenwerking met actrice Jennifer Love Hewitt.