De Amerikaanse uitvinder Ian Goldfarb heeft een chocoladesnack ontwikkeld die geen calorieën bevat. Goldfarb probeert zijn uitvinding nu op de markt te brengen. 

Dat schrijft de Daily Mail.

De uitvinder werd geïnspireerd door de bekende Listerine Strips, die oplossen in de mond en zo de adem verfrissen. De snack werkt volgens hetzelfde principe, waardoor de consument chocolade proeft maar geen calorieën binnenkrijgt.  

"De techniek bestaat al langer", legt Goldfarb uit. "Maar we hebben er nu een smaak aan toegevoegd die mensen graag willen. En dat is leuk. De strips lossen op in de mond waardoor de consument chocolade proeft." 

Gewicht

Volgens Goldfarb is de nieuwe snack ideaal voor mensen die chocolade niet kunnen weerstaan maar wel goed op hun gewicht letten.

"Jarenlang lette ik goed op wat ik at en sportte ik veel, maar toch had ik het gevoel dat ik iets miste", aldus Goldfarb. "Dan kreeg ik weer zin in chocolade en ging ik veel te veel snoepen. Met deze snack is dat probleem opgelost."

Snoep

De uitvinder ontdekte dat het mogelijk is om ook tal van andere smaken aan de strips toe te voegen, zoals zoute snacks, brood en allerlei soorten snoep. Hij probeert momenteel door middel van crowdfunding zijn product op de markt te brengen.

Mocht dit lukken, dan moet de nieuwe snack zo’n zeven euro gaan kosten voor een verpakking van 24 strips.