Patrizia Reggiani, die in 1998 werd veroordeeld omdat ze haar ex-man Maurizio Gucci, de voormalige directeur van het Italiaanse modehuis Gucci, liet vermoorden, wil weer voor het modehuis werken.

Dat schrijft de Telegraph.

Alhoewel Reggiani, die eerdaags vrijkomt uit de gevangenis, in 2011 nog verklaarde dat ze nooit had gewerkt en absoluut niet van plan was er ooit mee te beginnen, heeft ze nu aangekondigd dat ze graag weer wil werken voor het Italiaanse modehuis.

"Ik droom er van om terug te keren naar Gucci", zo zegt ze. "Ik voel me nog steeds een Gucci, meer dan de rest van de familie. Ik heb alle kwalificaties, ik heb jaren gewinkeld over de hele wereld. Ik kom uit de wereld van de juwelen en ik wil terug naar die wereld."

Woede

Reggiani ontkent nog steeds dat ze echte plannen had om haar ex-man te laten vermoorden. "Ik heb wel eens in een vlaag van woede geroepen dat ik wilde dat Maurizio zou sterven, maar ik had nooit gedacht dat het ook zou gebeuren", zo stelt ze. "Ik wilde het ook niet echt. En ik heb nooit opdracht gegeven voor de moord."

Sinds enige jaren mag Reggiani overdag de gevangenis verlaten, nadat ze uiteindelijk had toegestemd om te werken in ruil voor beperkte vrijheid. Ze wordt vaak gezien in Milaan, waar ze werkt bij een juwelier. Ze heeft altijd een blauw met gele papegaai op haar schouder.

De kans is overigens klein dat François-Henri Pinault, de huidige eigenaar van Gucci, Reggiani, die in Italië de 'Zwarte Weduwe' wordt genoemd, aan gaat nemen.