Modeontwerper Christian Lacroix heeft kostuums ontworpen voor de opera Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny van Bertolt Brecht en Kurt Weill. Het stuk wordt opnieuw opgevoerd in Berlijn. 

Dat schrijft Women’s Wear Daily.

Lacroix liet zich bij het ontwerpen van de kostuums inspireren door de decadente, utopische sfeer van de opera, die in 1930 voor het eerst te zien was.

Hij maakte veel gebruik van glitter, tule, draperieën en geborduurde bloemen, in felle tinten blauw en roze. "Chaos, lust en ironie zijn de hoofdingrediënten", aldus Lacroix.    

Heldinnen

Volgens de ontwerper, die de laatste jaren veel kostuums ontwerpt, zijn er veel overeenkomsten tussen haute couture en theater. "Mensen die couture dragen zijn opmerkelijke persoonlijkheden", zo legt hij uit. 

"Ze zijn heldinnen, ze hebben een extravagante manier van leven en willen kleding die hun ziel, hun silhouet en hun individualiteit onderstreept. Als kind droomde ik al over opera. Misschien was mijn mode daarom altijd zo theatraal." 

De nieuwe versie van de opera gaat vrijdag in première. De regie is in handen van Vincent Boussard en Vincent Lemaire ontwierp de decors. Lacroix werkte eerder met het duo samen aan voorstellingen van Agrippina van Georg Friedrich Händel en Candide van Leonard Bernstein.