Karlie Kloss mag dan een van de meest gevraagde modellen ter wereld zijn, ze vindt haar werk toch geen echt beroep. 

Dat zegt het 21-jarige Amerikaanse topmodel in een interview met Into The Gloss.

"Ik beschouw mezelf eerder als een atleet dan als een model", zo zegt Kloss. "Ik daag mezelf graag uit, zowel fysiek als mentaal. Maar ik ben geen professionele atleet. Ik ben ook geen professionele danser, ik ben professioneel gezien eigenlijk niks."

"Model zijn is geen echt beroep. Ik moet nog steeds bepalen wat mijn beroep nou eigenlijk is, al is model zijn wel een hele leuke klus."

Professioneel

Kloss mag dan vinden dat ze geen echt beroep heeft, ze staat wel bekend als een van de meest professionele modellen van dit moment. Ze is niet alleen bekend om haar knappe uiterlijk, maar ook omdat ze zo makkelijk is om mee samen te werken. Ze is zich wel erg bewust van haar status in de media en de modewereld.

"Ik weet dat ik onderdeel ben van een beeld dat jonge vrouwen zien en daar wil ik trots op zijn", aldus het model. "Er is helaas een groot verschil tussen wat gezond zijn en er gezond uitzien is, en dat wat dat inhoudt in de modewereld."

Sporten

"Ik voel me het meest gezond en het mooist als ik goed voor mezelf zorg. Dat gaat van de cosmetica die ik gebruik tot gezond eten en genoeg sporten."