Ontwerper Tom Ford heeft door het vaderschap zijn prioriteiten bijgesteld. Zo besteedt hij minder aandacht aan zijn uiterlijk en gebruikt hij geen botox meer.

Dat meldt Women’s Wear Daily in een uitgebreid interview met de ontwerper. 

De 52-jarige Ford maakte in het verleden modehuizen Gucci en Yves Saint Laurent opnieuw populair, regisseerde de film A Single Man, die voor een Oscar werd genomineerd, en richtte zijn eigen modelabel op.

Nu hij getrouwd is met journalist Richard Buckley en vader is van de 21-maanden oude Alexander John ‘Jack’ Buckley Ford, heeft hij zijn prioriteiten bijgesteld. Hij maakt zich minder druk om zijn uiterlijk, heeft de botox afgezworen en is minder ambitieus.

Ambitieus

"Het heeft me veranderd, al weet ik niet precies hoe ik het onder woorden moet brengen", aldus Ford. "Zaken waar ik me vroeger heel druk om kon maken interesseren me veel minder."

"Het heeft me minder ambitieus gemaakt. Mijn zakelijke ambitie, de ambitie om een heel mooi huis te hebben, dat is allemaal minder. Mijn zoon is nu mijn grote ambitie. Alle andere dingen zijn minder belangrijk, inclusief mijn uiterlijk. Het kan me niet zo veel meer schelen."

Botox

Ford stond in het verleden bekend om zijn royale gebruik van botox, waardoor hij er altijd heel glad en rimpelloos uitzag. Maar die tijd is voorbij. "Ik heb besloten dat ik er ouder uit mag zien”, zo legt hij uit. “Sinds we Jack hebben, heb ik geen botox of filler meer gehad. Ik heb er de tijd niet meer voor."