Ontwerper Jason Wu organiseert een veiling van foto’s van onder meer Herb Ritts en Bruce Weber. De opbrengst gaat naar een organisatie die onderzoek naar aids financiert. 

Dat schrijft Style.com.

Naast werk van Ritts en Weber worden er ook foto’s geveild van bekende namen als Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin en Steven Meisel, en beginnende fotografen als Kevin Tachman, Kelly Klein en Gregory Harris. 

De opbrengst van de veiling gaat naar ACRIA, de AIDS Community Research Initiative of America. Wu, die in het bestuur van de organisatie zit, is op elf juni tevens de gastheer van een gala van ACRIA.

Betrokken

"Ik wil het voortouw nemen, zodat mensen van mijn generatie zich meer betrokken voelen bij de strijd tegen aids", zegt Wu. "Ik vind het fantastisch was ACRIA doet en ben blij samen te kunnen werken met mensen als Donna Karan."

"Vorig jaar heb ik samen met kunstnaar Nate Lowman T-shirts gemaakt en ik wilde dat modethema voortzetten. Het leek me een leuk idee om een collectie foto’s samen te stellen van fotografen die ik bewonder."

De online veiling is inmiddels gestart. De prijzen gaan van driehonderd euro voor een foto van een beginnende fotograaf tot ruim vierduizend euro voor een werk van Meisel of Ritts.