Een kwart van de Nederlandse mannen vindt bungeejumpen eng, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Veertien procent is bang voor slangen, spinnen en ander ongedierte.

Daarnaast is bijna negen procent bang om te vliegen, klimmen of duiken en durft ruim zeven procent niet te spreken in het openbaar. Dat alles blijkt uit een onderzoek van cosmeticamerk Nivea onder vijfhonderd Nederlandse mannen.

Ruim zeven procent is bang om een black-out te krijgen en vier procent durft geen salespitch te houden. Vijf procent is bang om vast te komen zitten in een lift en bijna drie procent lijkt het heel eng om op het toilet te zitten en te merken dat het papier op is. 

Vier procent vindt het eng om op de snelweg te staan zonder benzine. Tenslotte zijn sommige mannen bang om uit te glijden en zijn anderen weer bang voor bacteriën. Zestien procent van de ondervraagde mannen zegt nergens bang voor te zijn.  

Droomvrouw

De mannen krijgen meer zelfvertrouwen als ze een angst overwinnen. Ook het veroveren van hun droomvrouw, succes op het werk en winnen met sporten dragen bij aan het zelfvertrouwen. 

De meeste ondervraagde mannen voelen zich dan ook het beste als ze hun angsten onder ogen zien. Bijna veertig procent zou daarom wel eens een keer willen parachutespringen en ruim twintig procent wil een keer bungeejumpen. Een kwart wil graag een keer diepzeeduiken.

De ondervraagde mannen denken dat concentratie, een goede nachtrust en vooral zelfvertrouwen het belangrijkste zijn om het beste uit zichzelf te halen.