Modeontwerpster Olcay Gulsen van label SuperTrash roept alle voetbalfans op om zaterdag 31 mei mee te doen aan de grootste voetbalselfie ooit.

De voetballiefhebbers komen bijeen bij café Nel in Amsterdam. Om 19.30 uur zal de ontwerpster de groepsselfie maken. De eerste honderd aanwezigen ontvangen het WK-jurkje dat Gulsen voor de derde keer op rij heeft ontworpen.

"Op het oranje jurkje staat de tekst Superteam. Ik vind het belangrijk dat we ons WK team aanmoedigen. Vriendinnen, moeders, dochters en sportclubs", zegt Gulsen tegen NU.nl.

De groepsfoto van Ellen DeGeneres bij de Oscars bracht de modeontwerpster op het idee om zoveel mogelijk mensen op de groepsfoto te zetten. "Ik ga de selfie natuurlijk zelf maken, maar wel met behulp van een professionele fotograaf, zodat we iedereen op de foto krijgen."

Of Gulsen de WK-jurkjes blijft ontwerpen, weet ze nog niet. "Ik ben wel van mening dat je op het hoogtepunt moet stoppen. Maar het hangt er natuurlijk  ook vanaf hoe onze mannen het gaan doen."