Drie kwart van de vrouwen heeft wel eens seks gebruikt om een ex-partner voor zich terug te winnen. Mannen proberen dat te doen met een bos bloemen.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.972 mensen van 18 jaar en ouder, zo meldt de Daily Mail.

Meer dan de helft van de ondervraagden probeerde wel een ex terug te winnen door een cadeautje voor hem of haar te kopen. Bij ruim zestig procent van hen had de actie succes.

Mannen kopen naast bloemen vaak lingerie, sieraden of schoenen om een ex terug te krijgen. Vrouwen kopen eerder kaartjes voor een sportwedstrijd of een concert, of kleding en spelcomputers. 

Seks

Meer dan een derde van de mannen heeft ooit geprobeerd om een ex voor zich terug te winnen door te doen alsof hij totaal niet geïnteresseerd was. Van de ondervraagde vrouwen deed twee derde dat.

Drie kwart van de ondervraagde vrouwen geeft toe dat ze seks gebruikten om een ex terug te krijgen. Van de mannen deed slechts een kwart dat.

Dronken

Iets minder dan de helft van de mannen en iets meer dan de helft van de vrouwen heeft wel eens geprobeerd om een ex dronken te voeren om hem of haar terug te krijgen.