De Italiaanse modeontwerper Giambattista Valli lanceert een tweede modelabel. Giamba, zoals het nieuwe label heet, wordt volgens de ontwerper vooral speels en sexy.

Dat meldt Women's Wear Daily.

De ontwerper vernoemde het nieuwe label naar zijn eigen bijnaam. Het label, dat naast zijn eerste label Giambattista Valli zal bestaan wordt in september tijdens de modeweek van Milaan geïntroduceerd.

"Het is de andere kant van mezelf", aldus Valli. "Ik heb ook een speelse, sexy kant en dat zal terug te zien zijn in de ontwerpen voor Giamba. Ik heb er lang over nagedacht en ben er nu klaar voor. Ik wil allerlei vrouwen kleden en dit label word wat intiemer."

Milaan

Valli toont zijn nieuwe collecties vrijwel altijd tijdens de modeweken van Parijs. Toch kiest hij er voor om het nieuwe label in Milaan te introduceren. "Frankrijk heeft me veel gegeven", zo zegt hij. "Maar Italië ook en een deel van mij keert nu terug naar mijn geboorteland."

De 47-jarige Valli werd in Italië geboren en studeerde aan de Central Saint Martin in Londen. Hij werkte onder meer voor Fendi en  Ungaro. In 2005 begon hij zijn eigen label.