Stellen die na seks nog een tijdje zoenen en knuffelen, zijn meer tevreden over hun relatie en hun seksleven. Dat blijkt uit een Canadees onderzoek.

Dat schrijft de Daily Mail.

Voor het onderzoek volgden onderzoekers van de Universiteit van Toronto  21 dagen lang 101 stellen en vroegen hen nadat ze seks hadden gehad een tijdje te knuffelen. Daarnaast vroegen ze 335 mensen een online enquête in te vullen. De deelnemers moesten na seks een kwartier knuffelen.

Uit het onderzoek blijkt dat koppels die na seks knuffelen, zoenen en lieve woordjes tegen elkaar zeggen, meer tevreden zijn over hun seksleven en hun relatie. Dat blijkt ook uit een vervolgonderzoek, dat drie maanden later werd gehouden en waar dezelfde mensen aan meededen.

Liefdevol

"Als mensen aan seks denken, denken ze meestal aan gemeenschap of een orgasme", zegt Amy Muise, die het onderzoek uitvoerde. "Maar de liefdevolle aspecten van seks zijn veel belangrijker voor een goede relatie en een bevredigend seksleven."

Knuffelen en zoenen blijkt vooral belangrijk te zijn voor mensen met kinderen. Zij hebben vaak minder tijd voor seks en romantiek en juist daardoor kan knuffelen een zeer positieve uitwerking op hun relatie hebben.