Vrouwen van rond de dertig maken zich vaak zorgen over hun lichaamsbeharing. Eén op de vijf vindt zelfs dat ze overbehaard is, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Daarnaast vindt 2 procent van de vrouwen zichzelf ernstig overbehaard, zo blijkt uit een onderzoek van online vrouwentijdschrift Ze.nl onder ruim 1.200 Nederlandse vrouwen van rond de dertig jaar.

6 procent van de ondervraagden vindt zichzelf gemiddeld behaard en 15 procent zegt weinig lichaamsbeharing te hebben.

Een derde van de vrouwen zegt zich erg te schamen voor de beharing. Zo'n 60 procent schaamt zich soms en 11 procent schaamt zich nooit.

De ondervraagde vrouwen schamen zich vooral voor hun snorretje (18 procent), haar tussen de billen (17 procent), okselhaar (15 procent), een streepje haar bij de navel (9 procent) en donshaartjes op het gezicht (7 procent).

Okselhaar

Volgens veel trendwatchers maakt oksel- en schaamhaar bij vrouwen een comeback. Ruim 95 procent van de ondervraagde vrouwen is echter niet van plan om aan deze trend mee te doen.

Vrijwel alle ondervraagde vrouwen, 96 procent, onthaart regelmatig de schaamstreek. Twee derde van de vrouwen kiest voor helemaal kaal, 17 procent voor een driehoek, 12 procent voor een streepje en 4 procent laat alles staan.

Hygiënisch

Van de vrouwen die de schaamstreek scheren, doet 60 procent van de vrouwen dat omdat ze het hygiënischer vinden.

Een kwart voelt zich daardoor prettiger tijdens orale seks en 6 procent geeft toe het te doen omdat het vanuit de maatschappij verwacht wordt. 4 procent zou het liever niet doen, maar scheert zich wel omdat de partner het prettig vindt.