Anna Wintour zal tijdens de aankomende modeweek van Parijs niet logeren in Le Meurice. Ze sluit zich aan bij de boycot van het hotel, dat eigendom is van de homofobe sultan van Brunei.

Dat meldt de Daily Mail.

Wintour, de hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, logeert al sinds jaar en dag in het chique Le Meurice tijdens de modeweken van Parijs, evenals veel van haar collega’s uit de modewereld. Ze heeft nu echter bevestigd het hotel voortaan te boycotten. 

"Alhoewel ik begrijp wat voor invloed deze boycot zal hebben op het fantastische personeel van Le Meurice, staat mijn geweten niet toe om daar te logeren", zo zegt ze in een verklaring. "Ook de redacteurs van Vogue zullen er niet meer komen."

Condé Nast, de uitgever van Vogue, heeft eveneens laten weten voortaan alle hotels van de Dorchester Groep, waartoe Le Meurice behoord, te zullen boycotten.

Steniging

De sultan van Brunei, de eigenaar van de hotels, gaat in zijn eigen land de sharia invoeren, waardoor onder meer homoseksualiteit strafbaar wordt met de dood door steniging. Sterren als Ellen Degeneres en Stephen Fry riepen al snel op tot een boycot van de hotels. Ook luxebedrijf Kering, waartoe tal van grote modemerken behoren, en het bedrijf Virgin doen mee aan de boycot.

Kim Kardashian verplaatste een feest van het Beverly Hills Hotel, dat ook eigendom is van de sultan, naar een andere locatie en de Motion Picture & Television Fund besloot het jaarlijkse feest voor de Oscars niet langer in het hotel te houden. 

Elizabeth Taylor

Het befaamde hotel, waar vroeger onder meer sterren als Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Richard Burton, John Wayne, Faye Dunaway en The Beatles logeerden, staat de laatste tijd vrijwel leeg. 

De Nederlandse koninklijke familie heeft goede banden met de homofobe sultan van Brunei. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans zei onlangs na vragen van de SP dat de koning wat hem betreft bevriend kan blijven met de sultan.