Veel vrouwen vinden dat hun partner beter rijdt dan zijzelf. Bijna een derde van de vrouwen laat haar partner dan ook de auto inparkeren, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. 

Bij mannen is het tegenovergestelde te zien. Twee derde van de ondervraagde mannen vindt dat hij beter kan rijden dan zijn partner. Dat blijkt uit een onderzoek van een verzekeringsmaatschappij onder 1.081 autogebruikers.

De ondervraagde mannen schatten niet alleen hun eigen rijkunst hoger in, ze houden ook liever zelf de regie in handen. Slechts 5 procent van de mannen laat zijn partner de auto weleens inparkeren

Een kwart van de mannen bemoeit zich ook met de rijstijl van zijn wederhelft, zo blijkt uit het onderzoek. Toch vindt 38 procent van de ondervraagde vrouwen dat zij juist beter rijdt als ze alleen in de auto zit. Van de ondervraagde mannen is dit 24 procent.

Navigatie

Ondanks het feit dat er veel commentaar wordt geleverd op elkaar, maakt slechts een kwart van de ondervraagden wel eens ruzie over het autorijden. Vrouwen worden vooral boos op hun partner als hij commentaar op hun rijstijl heeft. Ruzie over de navigatie staat op de tweede plaats. 

Ruzies komen met name voor in de leeftijdscategorie van 18 tot en met 26 jaar. Hoe ouder de ondervraagden zijn, hoe minder ze zich lijken te storen aan het rijgedrag van een ander.