De wedstrijd voor modellen met een grotere maat die wordt georganiseerd door webwinkel Asos en modellenbureau Models 1 is een succes. Na tien dagen hebben zich tweeduizend kandidaten gemeld.

Dat schrijft de Daily Mail

Het is de tweede editie van de modellenwedstrijd, die de naam Make Me a Curve Model meekreeg. Vrouwen tussen de 7 en 28 jaar oud, met een kledingmaat van 46 of groter, kunnen zich aanmelden via Instagram. Inmiddels hebben zich al ruim tweeduizend vrouwen aangemeld.

De winnaar wordt in juni bekendgemaakt en wint een contract met de grote maten afdeling van het modellenbureau. Daarnaast wordt de winnaar het gezicht van een campagne van Asos en krijgt ze een waardebon die ze kan besteden bij de webwinkel.  

Drempel

Aan de vorige editie van de wedstrijd, die in februari 2013 werd gehouden, deden uiteindelijk meer dan zesduizend vrouwen mee.  De 21-jarige Simone Charles uit Londen, die kledingmaat 46 heeft, won de eerste editie van de wedstrijd. Ze heeft inmiddels meerdere fotosessies voor campagnes en tijdschriften gedaan.

"Er is steeds meer vraag naar modellen met grotere maten", zegt een woordvoerder van Model 1. "Toch kan het voor veel meisjes eng zijn om een modellenbureau binnen te lopen en we hopen dat we op deze manier vrouwen over de drempel kunnen helpen."

Het bureau vertegenwoordigd ook bekende modellen als Yasmin en Amber Le Bon, Twiggy, Linda Evangelista en Olivia Palermo.