Het duurt gemiddeld 37 jaar voordat mannen zich optimaal voelen over hun eigen kledingstijl. Op deze leeftijd is hun stijl gerijpt, weten zij het beste wat bij hun lichaam past en voelen ze zich zelfverzekerd.

Dit blijkt uit Brits onderzoek, waarvoor tweeduizend mannen zijn ondervraagd.

Vrouwen weten volgens een eerdere enquête pas rond 45-jarige leeftijd wat het beste bij hun lichaam past, meldt Female First.

Bijna een kwart van de mannen met een leeftijd onder de 37 jaar geeft eerlijk toe dat ze moeite hebben met winkelen, omdat ze niet goed weten welke kleding ze er goed uit laat zien. Slechts 8 procent van de mannen boven de 37 denkt hier hetzelfde over. 

Verspilling

Eén op de zes ondervraagde mannen haat winkelen zo erg, dat hij tijdens een shopsessie gewoon iets pakt wat er 'wel oké' uitziet, om niet teveel tijd te verspillen.

Als de mannen echt niet weten wat ze aan moeten trekken, stellen ze hun modevragen het liefst aan goede vrienden. Daarnaast kijken ze voor stijlinspiratie naar de kleding van beroemdheden.

De gemiddelde man is eigenaar van 66 kledingstukken en vijftien paar schoenen. Een typische mannenkast bevat volgens de onderzoeksresultaten rond de veertien t-shirts, zeven colberts en negen poloshirts.

De ondervraagde mannen krijgen het meest zelfvertrouwen op het moment dat ze hun favoriete spijkerbroek aan hebben.