Het Britse topmodel Edie Campbell heeft een contract getekend met Yves Saint Laurent. Ze wordt het gezicht van de parfums van het Franse modehuis. 

Dat schrijft de Telegraph.

Het is de eerste keer dat het Britse model het gezicht wordt van een parfumcampagne. Ze zal in september voor het eerst te zien zijn in advertenties van het modehuis. De Britse modellen Cara Delevingne en Joudan Dunn tekenden eerder contracten met het merk.

"Ze is elegant, beschaafd, energiek", zegt Stephane Bezy, de directeur van Yves Saint Laurent Beauté. "Ze is een schoonheidsicoon voor een hele generatie geworden en belichaamt alles waar Yves Saint Laurent voor staat."

"Ik vind het een eer om ambassadeur voor Yves Saint Laurent te zijn", zegt Campbell. "Het merk heeft een inspirerende kijk op schoonheid."

Campbell was eerder het gezicht van campagnes voor modelabels als Louis Vuitton en Lanvin. Tevens was ze te zien in een campagne voor de prêt-à-portercollectie van Yves Saint Laurent. Ze werd in 2013 gekozen tot British Fashion Awards Model of the Year.