Driekwart van de Nederlandse moeders verwacht op Moederdag een cadeau. Twintig procent van de moeders heeft echter wel eens een Moederdagcadeau voor zichzelf gekocht, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Bijna 85 procent van de Nederlanders is van plan om voor zondag een Moederdagcadeau te kopen, zo blijkt uit een onderzoek van webwinkel fonq.nl onder 534 Nederlanders. Een kwart van de ondervraagden is echter Moederdag wel eens vergeten.

De cadeaus zijn niet altijd even origineel, zo blijkt. Zo’n dertig procent van de ondervraagden koop een bos bloemen voor hun moeder, terwijl slechts 18 procent van de moeders aangeeft het liefst bloemen te krijgen. 

Ruim veertig procent van de moeders wil graag verrast worden en 37 procent van de ondervraagde moeders hoopt een zelfgemaakt cadeau van hun kinderen te krijgen.

Kinderen

Cadeaus zijn vaak wel duurder dan wordt verwacht. Waar de meeste moeders een bedrag van zo’n 19 euro gepast vinden, geven de meeste mensen ruim 25 euro uit aan een cadeau. 

Bijna zestig procent van de ondervraagde moeders gaan er van uit dat de kinderen een cadeau kopen, terwijl een derde verwacht dat de partner dit zal doen. Een kleine zeven procent van de moeders heeft deze keer zelf een cadeau gekocht.