Stellen waarvan beide partners ieder een deel van de huishoudelijke taken op zich nemen, hebben een langere en gelukkigere relatie. Dat blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek.

Dat schrijft de Daily Mail.

Vooral vrouwen zijn gelukkiger als beide partners de huishoudelijke taken eerlijk verdelen, zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Illinois onder 220 pasgetrouwde stellen. De taakverdeling wordt vooral belangrijk als de koppels kinderen krijgen.

Volgens Brian Ogolsky, die het onderzoek uitvoerde is het cruciaal dat koppels in de eerste twee jaar dat ze samenzijn de taken goed verdelen, omdat eenmaal gevestigde patronen moeilijk te doorbreken zijn. Een oneerlijke taakverdeling kan uiteindelijk leiden tot conflicten en een minder gelukkige relatie, zo stelt Ogolsky.

Idealen

Tevens blijkt uit het onderzoek dat de taakverdeling een grotere invloed heeft op het geluksgevoel van vooral vrouwen dan bijvoorbeeld dezelfde interesses of idealen hebben als de partner.  

Op het geluksgevoel van mannen blijkt de verdeling van de huishoudelijke taken minder invloed te hebben. Ze zien volgens Ogolsky vaak niet in dat vrouwen meer doen in het huishouden of denken dat het huishouden een taak voor vrouwen is.