Cosmeticagigant L’Oréal vernieuwt de samenwerking met Sylvie Meis niet omdat het merk voortaan wereldwijd één gezicht in wil zetten.

Het merk laat weten teveden terug te kijken op de samenwerking met de presentatrice.

De Nederlandse actrice en presentatrice had drie jaar lang een contract met L’Oréal Duitsland. Nu het contract is afgelopen, heeft het bedrijf besloten de samenwerking niet voort te zetten. Het contract wordt niet vernieuwd.

Verschillende media schreven woensdag dat L’Oréal  besloten heeft Meis te ontslaan vanwege de vele negatieve publiciteit rond haar scheiding van voetballer Rafael van der Vaart. Volgens Hans Pouleijn, communication director van L’Oréal Nederland, zijn deze berichten echter ongegrond.

"Het contract met Sylvie was afgelopen en L’Oréal Duitsland heeft er voor gekozen het niet te verlengen", zo zegt Pouleijn tegen NU.nl. 

Tevreden

"De reden daarvoor is dat L’Oréal nu wereldwijd een contract heeft met actrice Kirsten Dunst en we er voor gekozen hebben om ons helemaal op haar te richten. We willen wereldwijd één gezicht en niet langer verschillende ambassadeurs in verschillende landen."

"Sylvie was een geweldige ambassadeur", aldus Pouleijn. "Ze heeft op posters gestaan, ze heeft evenementen voor ons gepresenteerd en dat alles naar volle tevredenheid. We waren erg blij met de samenwerking en kijken er met plezier op terug."

Hunkemöller

Meis werkt overigens ook nog steeds als gezicht van lingeriemerk Hunkemöller. Ze blijft nog zeker tot januari 2016 aan het merk verbonden. Philip Mountford, de directeur van het merk, is erg blij met de samenwerking. "Ze is een geweldige ambassadeur van ons merk", zo zegt hij in het Algemeen Dagblad.