Het Franse modehuis Louis Vuitton gaat de nieuwe cruise collectie op 17 mei voorstellen met een modeshow aan de voet van het prinselijk paleis in Monaco.

Dat meldt Women’s Wear Daily.

Het is de eerste cruise collectie van hoofdontwerper Nicolas Ghesquière, die in maart debuteerde bij het modehuis. De Monegaskische prinses Charlene (foto) zal aanwezig zijn bij de show in Monaco. Ze zegt erg blij te zijn om Ghesquière te kunnen verwelkomen in het prinsdom.   

Cruise collecties worden meestal tussen de grote shows in het voor- en najaar getoond en behelzen zogeheten ready to wear-ontwerpen.

Het is de eerste keer dat er op het plein voor het paleis een modeshow word georganiseerd. Het is tevens de eerste dat Vuitton zijn cruise collectie in een modeshow toont. De show zal live te volgen zijn op de website van het modehuis.

Koffer

Het paleis van Monaco stamt uit de twaalfde eeuw en is de officiële residentie van prins Albert II en prinses Charlene. Vuitton heeft een sterke band met de prinselijke familie, sinds het modehuis in 1904 een koffer van krokodillenleer maakte voor de familie Grimaldi. 

In 1997 maakte Vuitton een handtas ter ere van het zevenhonderd jarig bestaan van de dynastie, een eerbetoon aan François Grimaldi, die het fort van Monaco in 1297 veroverde. Prins Albert II is een directe afstammeling van François.