Het Nederlandse modelabel Hebbeding stopt. Dat maakte directeur en mede-eigenaar Koen Spaansen dinsdag bekend.

Dat meldt Fashion United.

De wintercollectie 2014-2015 is de laatst collectie van het label die wordt uitgeleverd. Het bedrijf, dat zeven mensen in dienst heeft, heeft zelf besloten om te stoppen. Hebbeding maakte in 25 jaar vijftig collecties.

Of ook het tweede merk van het bedrijf, Wings of Wonder, dat in 2011 werd opgericht, stopt, is nog niet duidelijk. 

"Door de dalende omzet kwamen de productieaantallen in het geding", zegt Spaansen. "Dan moet je per artikel meer betalen en gaan de kosten omhoog, terwijl de inkomsten afnemen.  De leveranciers worden betaald, de agenten ook. Het personeel is goed op te hoogte gehouden en wist hoe het ervoor stond."

Uitgaven

"De Hebbeding klant is iets ouder en voor deze groep consumenten is veel veranderd. Denk bijvoorbeeld aan de pensioenen, mensen hebben minder te besteden of zijn gewoon voorzichtiger met hun uitgaven."

Hebbeding werd opgericht door Marjan Spaansen, moeder van de huidige directeur. Op het hoogtepunt werd de kleding van het label verkocht bij 280 winkels in 17 landen.

Het merk heeft nu nog honderd verkooppunten en één eigen winkel. Spaansen is op zoek naar een overnamekandidaat voor Wings of Wonder, dat tachtig verkooppunten heeft.