Van ruim zeventig procent van de vrouwen die vreemdgaan, ging de moeder ook regelmatig vreemd. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Dat meldt de Daily Mail.

Zo'n 62 procent van de ondervraagde vrouwen zegt bovendien dat ze sneller vreemdgaan omdat hun moeder dat ook deed, zo blijkt uit een onderzoek onder tweeduizend mensen die regelmatig vreemdgaan.  

Vreemdgaande vrouwen die een ontrouwe moeder hebben maken zich minder druk over reacties van hun ouders op een affaire. Slechts 22 procent van hen zou stoppen met een affaire als hun moeder er afkeurend op zou reageren. Van de vrouwen met een trouwe moeder zou 42 procent dat doen. 

Ruim 30 procent van de vrouwen vindt dat ze vreemd mogen gaan omdat hun moeder dat ook deed. Het zit volgens hen in de familie en is daardoor geen verrassing. 

Vader

Mannen imiteren iets minder vaak het gedrag van hun vader, zo blijkt uit het onderzoek. Van de mannen die regelmatig vreemd gaan zegt 54 procent dat hun vader het ook niet zo nauw nam met trouw. Een kwart van de vreemdgaande mannen zou stoppen met een affaire als hun vader er iets van zou zeggen.