De kans is groot dat het modelabel van couturier Charles James, aan wie momenteel een grote tentoonstelling is gewijd in het Metroplitan Museum in New York, een comeback gaat maken.

Dat schrijft Page Six.

Filmproducent Harvey Weinstein (foto) zou het modelabel nieuw leven in willen blazen. Het bedrijf van Weinstein zou in gesprek zijn met de kinderen van James, Charles Jr. en Louise, over een licentieovereenkomst met een optie om het modebedrijf te kopen. 

Weinstein zou de hulp van zijn vrouw Georgina Chapman, de medeoprichter en hoofdontwerper van modelabel Marchesa, en haar broer Edward, hebben ingeschakeld om het label opnieuw van de grond te krijgen.

Halston

De filmproducent was eerder, samen met actrice Sarah Jessica Parker, een investeerder in het Amerikaanse modelabel Halston. In 2011 verkocht hij echter zijn aandeel in het label. 

De in 1978 overleden Charles James werd in Groot-Brittannië geboren, maar wordt toch gezien als de eerste echte Amerikaanse couturier. In 1926 opende hij op 19-jarige leeftijd een hoedenwinkel in Chicago.  

Hij werd later bekend om zijn ingenieus gesneden mode en zijn beroemde 'taxi-jurk' uit 1929, een jurk die zo makkelijk te dragen was dat vrouwen zich desnoods in een taxi konden omkleden. James was een grote inspiratie voor de Franse couturier Christian Dior.