Tal van bekende modeontwerpers, waaronder Stella McCartney en Donatella Versace, waren maandag aanwezig bij de opening van het Anna Wintour Costume Center in New York.

De opening van de geheel verbouwde en vernieuwde modeafdeling van het Metropolitan Museum werd verricht door Michele Obama, zo meldt Women’s Wear Daily.

"Ik weet dat Anna er een hekel aan heeft om in de belangstelling te staan, dus ze vindt dit vast vreselijk", zei Obama. "Maar wij vinden het geweldig. Ik ben hier vandaag voor Anna, voor wie ik veel respect heb. Ik ben trots dat ik haar mijn vriendin kan noemen. Ik ben onder de indruk van Anna’s bijdrage aan de mode en aan dit geweldige museum."

Wintour, die bekend staat om haar doorgaans ijzige gezichtsuitdrukking, was zichtbaar ontroerd door de woorden van Obama. De hoofdredacteur van de Amerikaanse editie van Vogue nam zelf niet het woord.

Met Ball

Onder de aanwezigen waren onder meer de ontwerpers Ralph Lauren, Victoria Beckham, Marc Jacobs, Oscar de la Renta, Diane von Fürstenberg, Michael Kors, Donna Karan, Sarah Burton, Donatella Versace, Riccardo Tisci, Alber Elbaz, Stella McCartney en fotograaf Mario Testino. 

De opening ging vooraf aan het jaarlijkse Met Ball, dat door Wintour wordt georganiseerd.