Presentatrice en ontwerpster Nicole Richie raakte geïnteresseerd in mode omdat ze geïnspireerd werd door de kunstschaatskostuums van modeontwerpster Vera Wang.

Dat meldt Female First.

Richie was als kind een enthousiast kunstschaatser en ontwierp zelf haar kostuums, zo zei ze onlangs in een interview. 

"Toen ik elf was, deed ik mee aan de kunstschaatscompetitie", zo zegt Richie. "Samen met de kostuumontwerper van mijn vader (zanger Lionel Richie) ontwierp ik mijn eigen kostuums. In die tijd ontwierp Vera Wang ook kunstschaatskostuums. Door haar ontwerpen ontdekte ik de grote modeontwerpers en raakte ik geïnteresseerd in mode."

Collages

Richie las in haar jeugd veel modetijdschriften omdat ze zich vaak verveelde. "Mijn ouders namen me elke zomer mee naar de staat Alabama. Ik haatte dat, dus ik kocht veel modetijdschriften. Ik knipte mijn favoriete kledingstukken uit en maakte er collages van. Daardoor wilde ik zelf gaan ontwerpen." 

De ontwerpster zegt verder in het interview dat ze zelden impulsaankopen doet: "Ik hou niet zo van winkelen, ik ga nooit met vriendinnen de stad in om te winkelen. Ik bestudeer kleding in webwinkels of in fotoseries. Ik weet daarna precies wat ik wil en zoek vervolgens uit waar ik het kan kopen."