Drew Barrymore vindt het verschrikkelijk om kleding te zoeken voor speciale gelegenheden. "In normale winkels kan ik gemakkelijk een outfit vinden die goed staat, maar bij rode loper pasmomenten word ik helemaal gek."

"In de high street winkels pas je gewoon wat je leuk vindt, maar bij de dure pasgelegenheden voor evenementen krijg je kleding aangeboden waardoor je haast zelfmoord zou willen plegen", stelt de 39-jarige actrice.

Barrymore zegt moeilijk met haar lichaam te kunnen pronken, zo meldt Female First. "Ik heb korte benen, ben niet echt enthousiast over mijn armen en heb een flinke boezem. Je gaat haast denken: waarom staat deze exclusieve kleding zo verschrikkelijk bij mij? Wat is er mis met mijn lichaam?"

De actrice heeft geen persoonlijke stylist en draagt vaak dagen achter elkaar dezelfde kleding. "Ik draag in mijn privétijd tot in den treurnis dezelfde outfits. Maar als ik naar een belangrijk evenement voor werk ga, zorg ik wel steeds voor een andere jurk."

Setkleding

De Charlie’s Angels-actrice speelt binnenkort naast Adam Sandler in de romantische comedy Blended. Volgens Barrymore werd er op de set wel degelijk rekening gehouden met de kleding voor haar personage. "Gelukkig begreep de kostuumontwerper heel goed wat voor kleding wel en niet bij mijn figuur zou passen."

"Normaal als je in een film speelt, geven ze je kleding die je in het normale leven nooit zou dragen, omdat het stukken van je lichaam ontbloot die je zelf liever bedekt houdt. Dat is echt verschrikkelijk."