Het Amerikaanse model Kate Upton siert de cover van het juninummer van de Britse editie van Vogue.

Upton werd voor het tijdschrift gefotografeerd door Mario Testino, zo meldt de Daily Mail. Het 21-jarige model is op de cover te zien in een tweedelig badpak van het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana.

Upton werd voor Vogue geïnterviewd door topmodel Alexa Chung, die ook redacteur is bij het tijdschrift.  Ze spreekt onder meer over de vooroordelen die de mode-industrie tegen haar had omdat ze in eerste instantie bikinimodel was.

"De pers denkt altijd dat ik het meest moest vechten tegen de industrie en de ontwerpers", zo zegt ze. "Maar mijn grootste gevecht was tegen mijn agenten. Ik moest moeite doen om hen zo ver te krijgen om me naar audities te laten gaan. Ik wist soms niet hoe ik het allemaal moest doen, maar ik wilde een voorbeeld zijn voor meisjes."

Marilyn

Ze praat in het interview ook over haar grote voorbeeld, Marilyn Monroe. "Ze is mooi en iconisch en het is een eer om met Marilyn in één zin genoemd te worden", zegt Upton. "Tegenwoordig kun je gelukkig je persoonlijkheid laten zien, ik denk niet dat Marilyn dat kon doen. En zij had een donkere kant, die heb ik niet."   

Het is de tweede keer dat Upton op de cover van de Britse editie van Vogue is te zien. Het model is tevens te zien in de film The Other Woman, samen met Cameron Diaz, Lesley Mann en Nicki Minaj.

Ze zou daarnaast voor de tweede keer op de cover van de Amerikaanse Vogue komen, maar haar plaats werd op het laatste moment ingenomen door Kim Kardashian en Kanye West.