Nederlandse moeders voelen zich wekelijks één of meerdere keren onzeker. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek onder meer dan 1.100 Nederlandse moeders. 

Meer dan de helft van de Nederlandse moeders vraagt zich wekelijks af of zij het wel goed doet als moeder.

Dat blijkt uit een onderzoek van PanelWizard Direct in opdracht van Roosvicee onder 1.104 Nederlandse moeders met één of meer kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar. 

Ruim 55 procent van de ondervraagde moeders is vooral onzeker door zichzelf. De helft is onzeker door het gedrag van de kinderen en 22 porcent door zichzelf te vergelijken met andere moeders. Meer dan 20 procent vindt dat anderen de lat te hoog leggen en ruim 6 procent is onzeker door de partner.
 
De onzekerheid van de moeders heeft vooral te maken met zaken als ruzie tijdens het eten en omgaan met driftbuien van kinderen. Daarnaast vragen de moeders zich af of ze genoeg tijd doorbrengen met hun kinderen en of ze voldoende grenzen stellen.

Perfecte moeder

Meer dan 40 procent van de respondenten probeert een perfecte moeder te zijn. Tegelijkertijd stoort 70 procent zich aan moeders die opscheppen over het moederschap of hun kinderen op de diverse sociale media.
 
De helft van de werkende moeders voelt zich schuldig omdat ze soms weinig tijd heeft voor haar kinderen, tegenover 26 procent van de niet-werkende moeders. Van de niet-werkende moeders voelt 3 procent zich schuldig, omdat ze hun kinderen niet alles kunnen geven wat ze willen. Bij werkende moeders is dit percentage 33 procent. 

Toch denkt 81 procent van de ondervraagden dat moeders die hun hart volgen, het uiteindelijk goed doen.