Nadat oprichter Jil Sander in oktober voor de derde keer afscheid nam van haar gelijknamige modelabel, is de Italiaan Rodolfo Paglialunga (foto) nu benoemd tot nieuwe hoofdontwerper. 

De eerste collectie van Paglialunga, de voorjaarscollectie voor 2015, zal in september worden gepresenteerd. Dat schrijft Women’s Wear Daily.

"Hij is de meest geschikte ontwerper om een nieuw hoofdstuk van het Jil Sander verhaal te schrijven", zo zegt Alessandro Cremonesi, de directeur van het label. "Hij heeft de eigenschappen en de ervaring om het merk een nieuwe richting te geven en tegelijkertijd de essentie te behouden." 

Paglialunga begon zijn carrière in de jaren negentig bij modelabel Romeo Gigli. Daarna werkte hij onder meer tien jaar bij Prada en twee jaar bij Vionnet, waar hij in 2011 weer weg ging. "Ik ben erg blij met deze kans", zegt hij over zijn nieuwe baan. "Ik hou van de pure visie van dit merk en ga proberen het nog beter te maken."

Prada

Sander (foto) richtte haar label op in 1968 en werd in de jaren tachtig zeer populair met haar minimalistische ontwerpen. In 1999 verkocht ze 75 procent van het label aan Prada. Een jaar later vertrok ze als hoofdontwerper, om in 2003 voor 18 maanden terug te keren.

Ze keerde in februari 2012 voor de derde keer terug als hoofdontwerper, nadat Raf Simons de functie zeven jaar had uitgeoefend. Het label is intussen twee keer van eigenaar gewisseld.