De Nederlandse ontwerpster Liselore Frowijn heeft tijdens het International Festival of Fashion and Photography in het Franse Hyères de Prix Chloé gewonnen.

Dat schrijft Women’s Wear Daily.

Frowijn, die in 2013 afstudeerde aan ArtEZ in Arnhem, won daarmee een bedrag van 15.000 euro. De prijs werd in 2012 in het leven geroepen door het Franse modehuis Chloé, een belangrijke partner van het festival.  Kandidaten moeten zeven creaties ontwerpen, waarvan één voor Chloé. 

Frowijn won in 2013 ook al de Frans Molenaar prijs. Naast Frowijn won ook de Oostenrijkse ontwerper Roshi Porkar de Prix Chloé. Het was voor het eerst dat de jury twee winnaars koos.  

Facetten

"Het was lastig om te kiezen", zo zegt Geoffroy de la Bourdonnaye, de directeur van Chloé. "Daarom hebben we er twee gekozen. De Chloé-vrouw heeft meerdere facetten. De twee ontwerpers belichamen dat."

De hoofdprijs van het festival, de Première Vision Grand Prize ging naar de in Parijs gevestigde ontwerper Kenta Matsushige. Zijn winnende collectie is geïnspireerd door de architectuur van Tadao Anda en traditionele Japanse kimono’s en bestaat uit katoenen shirts, jurken en jassen in diverse grijstinten. Matsushige won eveneens 15.000 euro en daarnaast een samenwerking met modehuis Chanel.