Een aantal modeontwerpers hebben een oproep gedaan om de hotel van de Dorchester groep te boycotten nadat de eigenaar, de sultan van Brunei, strenge antihomo wetten aankondigde. 

Dat meldt de Britse editie van Vogue.

De ontwerpers, waaronder Peter Som, Brian Atwood en Giancarlo Giametti, de partner van Valentino, roepen mensen op om niet langer te logeren in de hotels van de groep. Het gaat om onder meer Le Meurice in Parijs, The Beverly Hills Hotel en The Dorchester in Londen.

De eigenaar van de hotels, de puissant rijke sultan van Brunei (foto), heeft onlangs strenge antihomo wetten aangekondigd. Zo kunnen mensen die in Brunei homoseksuele contacten hebben, veroordeeld worden tot een gevangenisstraf van tien jaar of tot de dood door steniging. 

Sharia

De hotels zijn het uiteraard niet eens met de oproep. "We zijn ons er van bewust dat er veel varianten zijn op de sharia in veel landen die ook hebben geïnvesteerd in mode, hotels, media en andere sectoren", zo zegt een woordvoerder van de hotels. 

"We zijn heel gevoelig voor het feit dat een boycot een direct gevolg heeft voor onze medewerkers. We houden ons altijd aan de wetten van de landen waar we gevestigd zijn en we tolereren geen discriminatie."