De tentoonstelling Alexander McQueen: Savage Beauty, die in het Metropolitan Museum in New York in 2011 honderdduizenden bezoekers trok, is in 2015 te zien in Londen.

Dat schrijft de Telegraph.

De tentoonstelling is vanaf maart 2015 te zien in het Victoria & Albert Museum in de Britse hoofdstad, maar er wordt zo naar uitgekeken dat kaartjes al vanaf vrijdag te koop zijn. De tentoonstelling brak in New York alle records en werd zelfs één van de tien bestbezochte tentoonstellingen uit de geschiedenis van het museum. 

In de originele tentoonstelling was een overzicht te zien van het werk van McQueen, van zijn afstudeercollectie uit 1992, tot en met zijn laatste, onvoltooide collectie uit 2010. De zeer succesvolle Britse ontwerper Alexander McQueen pleegde in 2010 zelfmoord. 

Givenchy

Andrew Bolton, die de tentoonstelling samenstelde, verzamelde honderd outfits en zeventig accessoires. Daarnaast waren er ook enkele stukken te zien die McQueen ontwierp toen hij bij modehuis Givenchy werkte. 

Het was lange tijd onduidelijk of de tentoonstelling naar Londen zou komen. Een belangrijke reden was dat veel stukken destijds geleend waren en inmiddels weer terug naar hun eigenaar waren gegaan. Al in 2011 was er op internet een petitie waarin werd opgeroepen om de tentoonstelling naar andere steden te krijgen. 

Sarah Burton

De tentoonstelling is opnieuw samengesteld door Claire Wilcox, hoofd mode van het Victoria & Albert Museum en is iets uitgebreider dan de originele versie.

De bruidsjurk van Kate Middleton, die werd ontworpen door Sarah Burton, de assistent en opvolger van McQueen, zal niet te zien zijn. 

De tentoonstelling is van 14 maart tot en met 19 juli 2015 te zien.