De hotelsite Booking.com misleidt klanten door vaak te suggereren dat er maar één of enkele overnachtingsplekken resteren en er dus snel moet worden gereserveerd, vindt de Reclame Code Commissie (RCC).

Dat bevestigt een woordvoerder van de RCC aan NU.nl naar aanleiding van berichtgeving in het AD vrijdag.

Volgens de Commissie zijn kreten als "We hebben nog 1 kamer vrij!" misleidend en maakt de website niet duidelijk dat er mogelijk nog kamers op andere websites of via het hotel zelf zijn te boeken.

"De aanduiding 'we' maakt onvoldoende duidelijk dat de schaarste alleen betrekking heeft op de website van Booking.com," aldus de Reclame Code Commissie.

De RCC acht wel voldoende bewezen dat Booking.com het aantal kamers dat het zelf nog mag aanbieden juist communiceert. "Deze meldingen zijn inhoudelijk juist", valt in de uitspraak te lezen.

Duidelijkheid

Een woordvoerder van Booking.com zegt dat het bedrijf zich beraadt of zij de uitingen zullen aanpassen. "In het geval feitelijk juiste gegevens mogelijk verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden, zullen we onderzoeken hoe we deze weergave verder kunnen verduidelijken."

Het RCC laat weten dat de uitspraak nog niet definitief is. Booking.com kan de komende twee weken nog bezwaar maken tegen de uitspraak. Het bedrijf overweegt momenteel of het hier gebruik van gaat maken.