Knalrood gestifte lippen, ooit populair gemaakt door filmlegende Marilyn Monroe, zijn uitgeroepen tot de meest iconische beautytrend. Dat blijkt uit een nieuwe enquête​ onder tweeduizend vrouwen.

Dat meldt de Daily Mail

Monroe droeg gedurende haar hele carrière, in de jaren vijftig en begin jaren zestig, knalrood gestifte lippen. Rode lippenstift werd daardoor populair bij veel vrouwen en is dat ook altijd gebleven. 

Popsterren als Rihanna, Kylie Minogue en Rita Ora worden vaak gezien met rood gestifte lippen en cosmeticamerk MAC bracht zelfs een collectie lippenstiften op de markt die is opgedragen aan Monroe.

Eyeliner

De bekende smokey eyes, waar topmodel Kate Moss vaak mee wordt gezien, eindigen op de tweede plaats, gevolg door valse wimpers, die op de derde plaats staan. Op vier staat de zelfbruiner, populair bij onder meer Victoria Beckham.

En de flink aangezette eyeliner, bekend door topmodel Twiggy, staat op de vijfde plaats.

Ook roze lippenstift, roze rouge en glitteroogschaduw worden genoemd. Over de vorm van de wenkbrauwen zijn de ondervraagden het niet eens. Zowel volle als flink geëpileerde wenkbrauwen komen voor in de top twintig.

Blauwe oogschaduw

Meer zorgwekkende trends in de top twintig zijn lippiercings, donker lippenpotlood in combinatie met lichtere lippenstift en blauwe oogschaduw, die in de jaren zeventig populair werd door ABBA-zangeres Agnetha Fältskog en onlangs een comeback maakte op de catwalk.

De ondervraagde vrouwen stellen dat ze weinig experimenteren met make-up omdat ze dat meestal niet durven. Ze proberen tijdens hun leven gemiddeld slechts drie verschillende make-uptrends uit.