Carrièregerichte, zelfverzekerde en assertieve vrouwen moeten niet op zoek gaan naar een partner met dezelfde persoonlijkheid.

Dit meldt de Amerikaanse therapeut Dr. Sonya Rhodes in haar nieuwe boek The Alpha Woman Meets Her Match. Volgens haar moeten assertieve vrouwen juist op zoek gaan naar Beta-mannen, die niet bedreigd worden door succes.

"We zien een trend opkomen waarbij steeds meer vrouwen een hoger inkomen hebben dan hun partner", zegt de therapeut tegen The Telegraph.

Dr. Rhodes stelt dat dominante vrouwen vaak worstelen om de juiste partner te vinden, omdat ze zich snel aangetrokken voelen tot Alpha-mannen. Volgens haar is de balans in zo'n relatie niet juist, omdat het vaak eindigt in een machtsstrijd.

Ondersteunend

"Veel vrouwen zijn op zoek naar hun gelijke, niet alleen qua salaris, maar ook op basis van persoonlijkheid. Assertieve vrouwen gaan vaak de fout in door te denken dat een dominante man de juiste partner voor hen is, terwijl het ondersteunende karakter van een Beta-man beter bij ze zou passen."

Volgens Rhodes moeten ook dominante mannen eerder op zoek gaan naar een vrouw met een Beta-karakter. Zo zouden mensen met dit karakter beter om kunnen gaan met het succes van de ander en zich niet bedreigd voelen.