Mensen hebben tijdens een eerste afspraakje slechts twaalf minuten de tijd om indruk te maken op de potentiële nieuwe partner, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. 

Dat meldt de Daily Mail.

Vrijgezellen worden bij het begin van een afspraakje meteen beoordeeld op hun lach (64 procent), of ze oogcontact maken (58 procent) en hun stemgeluid (25 procent). Dat blijkt uit een nieuw onderzoek onder tweeduizend mensen.

Bijna 60 procent van de ondervraagden zegt bij een afspraakje af te knappen op een slechte lichaamsgeur en 53 procent schrikt terug voor iemand met slechte adem. Bijna 40 procent houdt het voor gezien als degene met wie hij of zij een afspraakje heeft gaat vloeken. 

Kapsel

Zo’n 6 procent van de ondervraagden bestudeert voor het afspraakje de potentiële nieuwe partner eerst op Facebook en Twitter. 

Daarnaast neemt een kwart hun eigen uiterlijk drastisch onderhanden voordat ze naar een afspraakje gaan, waarbij een nieuw kapsel, een nieuw parfum of een manicure het meest populair zijn bij vrouwen. Van de mannen laat 5 procent een stoer stoppelbaardje groeien.

Van de ondervraagde vrouwen gaat 6 procent op dieet voor een eerste afspraakje. Van de mannen doet 5 procent dat.